Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlak Eurostar

Evakuacija kolodvora u Parizu zbog granate u prtljazi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je u kovčegu putnika Eurostara otkrivena granata, dio željezničkog kolodvora Gare du Nord u Parizu evakuiran je u četvrtak ujutro za manje od sat vremena, objavile su Francuske željeznice.

'Kao što se to događa s vremena na vrijeme, jedan je putnik pokušao putovati Eurostarom s granatom u prtljazi, ali je, naravno, prolazeći kontrolu, zaustavljen', objasnio je Antoine Debievre, dužnosnik kolodvora.

Motiv putnika niti oblik granate nisu navedeni.

Pročitajte i ovo Ilustracija 900 milijuna eura Butković o velikim ulagnjima u željeznice: "Trebali bi obnoviti oko 500 kilometara pruga i 30-ak kolodvora i stajališta" Policija u Parizu Uoči Olimpijskih igara Ministar poručio policajcima: "Bit ćete pošteno plaćeni, ali očekujem stopostotnu mobilizaciju"

>> Mostar: Turistima prodaju granatu kao suvenir

Između 11 sati i podneva dio rezerviran za velike linije evakuiran je za vrijeme koje je pirotehničarima trebalo za intervenciju.

U lipnju 2010. par turista već je pokušao putovati Eurostarom s još aktivnom granatom s kraja 19. stoljeća kupljenom na sajmištu u Saint-Ouenu, blizu Pariza. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene