Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dodik ublažava retoriku?!

Europske poruke za nastavak reformskih procesa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je u Bruxellesu s visokim predstavnikom Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Javierom Solanom koji ga je pozvao da se nastave reformski procesi, a napose pregovori o Ustavu, objavljuje Dnevni avaz.

'Razgovarali smo o mnogim pitanjima važnim za BiH, potrebi da se BiH vrati na europske teme i da to treba ubrzati. Zaključili smo da je neophodno nastaviti dijalog u okviru BiH i sastanke lidera koji trebaju dati odgovore na aktualna i mnoga druga pitanja koja će se otvarati u budućnosti', rekao je Dodik komentirajući nastavak prudskog procesa i ozračje oko nastavka ustavnih promjena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Spremni na sva rješenja Dodik: Vrijeme je za razgovore o 'mirnom razlazu' Slika nije dostupna 'Nije bilo problema' Dodik tvrdi da ga Biden nije kritizirao

Srpski lider je na posljednjem sastanku s čelnicima HDZ-a BiH i Stranke demokratske akcije Draganom Čovićem i Miloradom Dodikom zaoštrio uvjete za vođenje pregovora oko ustavne reforme koja je pokrenuta kroz Prudski sporazum. Ranijim sporazumom je predviđen unutarnji preustroj BiH u četiri federalne jedinice umjesto sadašnja dva entiteta.

>> Mesić: Ne bude li unutarnjeg dogovora, novi Dayton je neizbježan

>> Boris Tadić protiv hajke na Milorada Dodika

>> Dodik napustio sastanak jer su Čović i Tihić odbili mogućnost referenduma za otcjepljenje RS-a

>> VIDEO: 'Volio bi da ti otkaže srce, a FTV nek se j...'

Premijer RS-a i čelnik Stranke nezavisnih socijaldemokrata je zatražio da za nastavak pregovora o ustavnim promjenama hrvatski i bošnjački politički lider priznaju Republiku Srpsku u sadašnjim granicama.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je za bosanskohercegovačko izdanje Večernjeg lista izjavio kako nitko ne može uvjetovati nastavak razgovora o izmjenama Ustava BiH. 'Ne može biti uvjeta za novi sastanak. Mi moramo hladne glave i rasterećeni nastaviti razgovore o jednostavnijim pojedinostima kao što su nadležnosti pojedinih razina vlasti, funkcioniranje države i ljudska prava', rekao je Čović. Čović je dan ranije razgovarao s Tihićem oko nastavka razgovora prudske trojke te najavio bilateralni susret s Dodikom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene