Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi prioriteti

LOŠA VIJEST ZA HRVATSKU - EU štedi na siromašnima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prijedlog Europske komisije za povećanje fondova namenjenih za rješenje migrantske krize u proračunu za 2017. godinu dobio je podršku europskih vlada. To ima i svoju cijenu, a platit će je manje razvijene države EU, a to znači i Hrvatska.

Članice Europske unije usuglasile su se da od iduće godine smanje fondove za siromašne regije EU, koje se uglavnom nalaze u istočnom dijelu Unije. Razlog tome jest usuglašavanje za povećanjem izdvajanja za reguliranje migrantskih tokova i za poticanje gospodarskog rasta.

Pročitajte i ovo Valter Flego Bliže se novi izbori IDS okupio centristički blok za EU izbore: "Spremni smo stvoriti najjači liberalni blok u Hrvatskoj" Karlo Ressler Bitna za mnoge zemlje Hrvatski europarlamentarac optimističan oko novog migracijskog zakona: "Demotivirat će krijumčare ljudi"

Sredstva koje se izdvajaju za migracije i sigurnost tako će porasti iduće godine za 25 posto, što znači da će proračun za migracije, u koji spadaju i troškovi jačanja i osiguranja vanjskih granica EU, relociranje azilanata i integracija migranata, iznositi 5,2 milijarde eura. Za aktivnosti izvan EU usmjerene na uzroke migrantske krize, EU planira potrošiti 2,2 milijarde eura, prenosi Reuters.

Za projekte ostvarivanja gospodarskog rasta i otvaranje novih radnih mjesta, EU će iduće godine izdvojiti 19 milijardi eura.

Sve to trebalo je negdje i kompenzirati, a kompenzaciju će platiti manje razvijene članice EU, kojima će ići 24 posto manje sredstava.Ukupni proračun Eu bit će u 2017. godini sedam posto manji i iznosit će 133,8 milijardi eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene