Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razumije zabrinutost Hrvatske, ali ipak...

Europska komisija podupire abitražu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska komisija razumije zabrinutost Hrvatske, ali podupire arbitražni postupak i smatra da u arbitražnom sporazumu postoje mehanizmi za rješavanje pitanja zabrinutosti hrvatske strane, rekla je u utorak glasnogovornica Komisije Mina Andreeva.

"Razumijemo zabrinutost hrvatskih vlasti u vezi s navodnim skandalom prisluškivanja. Međutim, EK u potpunosti podupire arbitražni postupak i naglašava važnost arbitražnog sporazuma za pravnu sigurnost kod obje strane", rekla je Andreeva.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Traženje zajedničkog rješenja Plenković pozdravio odluku Europske komisije: "Trudit ćemo se razgovarati sa Slovenijom nakon formiranja vlade" Danijel Vrbota (Foto: Dnevnik.hr) Saslušanje pred EK "Sloveniji su poslane poruke da se primiri, granični spor s Hrvatskom nije među najvažnijim pitanjima"

Po njezinim riječima, u arbitražnom sporazumu postoje mehanizmi za rješavanje zabrinutosti Hrvatske, uz istodobno zadržavanje potpunog funkcioniranja arbitražnog sustava.

Milanović odgovorio na pismo slovenskom premijeru - pismom

"Komisija naglašava važnost dobrog funcioniranja Stalnog arbitražnog suda za glatku i učinkovitu primjenu zakonodavstva EU-a u budućnosti", odgovorila je Andreeva na upit o stajalištu EK-a u vezi s najnovijim razvojem događaja oko arbitraže.

Andreeva dodaje da je Komisija upoznata sa situacijom i razvojem događaja te da, iako nije strana u arbitražnom postupku, pozorno prati što se događa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene