446496
446496
446496
446496
446496

Europol će tragati za članovima Islamske države u grčkim izbjegličkim logorima

  • , 13.08.2016., 14:40
  • Autor:
  • komentara

Policijske snage Europske unije s grčkim će vlastima krenuti u potragu za pripadnicima Islamske države po izbjegličkim logorima u Grčkoj, piše u subotu grčki tisak.

 
 
 
 
Sjedište Europola (Foto: LEX VAN LIESHOUT / ANP / AFP)
Sjedište Europola (Foto: LEX VAN LIESHOUT / ANP / AFP)

Akcija Europola započet će krajem kolovoza i uključuje rigorozne provjere kako bi se iskorijenili potencijalni teroristi iz Sirije i Iraka, piše list Kathimerini pozivajući se na grčke izvore.

U 2015. godini Austrija je uhitila dvojicu muškaraca osumnjičenih za veze s ćelijom Islamske države koja je planirala i izvela pariške terorističke napade u studenome prošle godine.

Obojica osumnjičenika ušla su u Grčku koristeći krivotvorene sirijske putovnice a potom su putovali kroz više europskih zemalja do Austrije.

U Grčku je tijekom prošle godine stiglo oko milijun migranata. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se