Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osudio šutnju

Eulex: Nismo nadležni za Nikolićev posjet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska pravosudna misija na Kosovu (EULEX) odgovorila je da nije nadležna za odobravanje ili odbijanje ulaska na Kosovo nakon što je srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić oštro osudio šutnju te misije na njegov zahtjev da na Kosovu 7. siječnja nazoči božićnoj liturgiji.

Glasnogovornica misije EULEX Irena Gudeljević objasnila je da ured predsjednika Srbije zahtjev treba dostaviti dužnosnicima Europske unije (EU) u Beogradu, izvijestila je Radio slobodna Europa (RFE).

'Zahtjev za ulazak srbijanskih dužnosnika na Kosovo šalje se posebnom predstavniku Europske unije u Beogradu. Ured posebnog predstavnika EU u Prištini prosljeđuje taj zahtjev kosovskoj vladi, a odgovor se vraća na isti način, tako da smo mi samo informirani o svemu tome', rekla je Gudeljević za RFE, a prenijeli su beogradski mediji.

>>
Nikolić ljutit jer mu EU ne odgovara na zahtjev da posjeti Kosovo

Potpredsjednik vlade Kosova Hajredin Kuqi izjavio je u Prištini Radio televiziji Kosovo da je zahtjev predsjednika Srbije odbijen uz obrazloženje da se posjeti srpskih čelnika mogu dogoditi samo na temelju reciprociteta, onda kada čelnicima kosovskih institucija bude dopušteno da posjete Albance u Preševskoj dolini. Kuqi je rekao da je odluka donesena nakon konzultacija s međunarodnim partnerima.

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić je ranije u petak najoštrije osudio misiju EULEX što mu nije odgovorila na zahtjev i omogućila da u pravoslavnom manastiru Gračanica na Kosovu 7. siječnja nazoči božićnoj liturgiji. (Hina)

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..." Slika nije dostupna Poslao priopćenje Nikolić ljutit jer mu EU ne odgovara na zahtjev da posjeti Kosovo

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene