Obavijesti Video Pretražite Navigacija

EUFOR na Palama pretražio kuću osumnjičenog za pomaganje Karadžiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici vojnih snaga Europske unije u Bosni i Hercegovini (EUFOR) na Palama su pretražili stan Dragana Šojića za kojega se sumnja da pomaže skrivanje haškog optuženika Radovana Karadžića.

Kako je priopćeno iz stožera EUFOR-a u Sarajevu, pretraga je obavljena temeljem zahtjeva Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EUFOR na Palama upao u kuće Karadžićeve obitelji Slika nije dostupna EUFOR pretražio stanove Karadžićeve obitelji

"Cilj akcije je otkrivanje i presijecanje mreže pomagača optuženih za ratne zločine, prije svega Radovana Karadžića i Ratka Mladića", izjavio je glasnogovornik EUFOR-a David Fielder. 

Tijekom pretrage u Šojićevu stanu zaplijenjen je stanoviti materijal koji će biti detaljnije analiziran no ovom prigodom nitko nije uhićen.

Šojićevo ime nije poznato široj javnosti.

Lokalni mediji prenijeli su samo da je on zaposlenik Zavoda za izgradnju Republike Srpske te da važi za bliskog suradnika Mirka Šarovića, nekadašnjeg srpskog člana Predsjedništva BiH kojega se također sumnjiči za pomaganje u skrivanju optuženih za ratne zločine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene