Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže posjet veleposlanika

EU zabrinuta zbog stanja Julije Timošenko

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
EU je izrazila 'duboku zabrinutost' glede stanja bivše premijerke i ukrajinske oporbene čelnice Julije Timošenko.

Šefica diplomacije EU Catherine Ashton "duboko je zabrinuta" stanjem Timošenko te je zatražila od ukrajinskih vlasti da omoguće veleposlaniku EU-a u Ukrajini da je posjeti, napisao je u priopćenju njezin glasnogovornik.

Ashton je podsjetila da Ukrajina ima obavezu ispitati "smjesta i nepristrano sve pritužbe za mučenje ili druge oblike okrutnih, nečovječnih i ponižavajućih radnji". Zatražila je od ukrajinskih vlasti da zajamče poštivanje prava Timošenko na "odgovarajuću medicinsku pomoć u prikladnoj ustanovi" i pravo na pristup odvjetnicima "bez ograničenja".

Pročitajte i ovo Ilustracija Analiza europskih zemalja Amerikanci napravili veliko istraživanje: Evo što su utvrdili o Hrvatskoj Valter Flego Bliže se novi izbori IDS okupio centristički blok za EU izbore: "Spremni smo stvoriti najjači liberalni blok u Hrvatskoj"

>> Snimka Julije Timošenko u 'klinču' s odvjetnikom?

Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko počela je u zatvoru u Harkivu štrajkati glađu nakon što su je, kako je rekla, čuvari silom izvukli iz njezina zatvorskog kreveta i snažno je udarili u trbuh, rekao je novinarima u utorak njezin odvjetnik. Uprava zatvora niječe njezine optužbe.

Pedesetjednogodišnja političarka prošle je godine osuđena zbog zloupotrebe položaja, a njezin je slučaj zategnuo odnose između Ukrajine i Zapada, koji slučaj smatraju politički motiviranim. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene