Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izglasao parlament

EU uvodi vize za Amerikance?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za dražvljane zemalja koje zahtjevaju vize od državljana pojedinih članica Europske unije, mijenja se vizni režim i vjerojatno će morati tražiti vize za ulazak u EU, odlučio je Europski parlament.

Danas je Europski parlament sa 328 glasova za, 257 protiv i 46 suzdržanih, odlučio uvesti mehanizam koji Europskoj uniji omogućuje uvođenje viznog režima za državljane zemalja koje još uvijek zahtijevaju vize od pojedinih članica EU-a, stoji na stranicma EP.

Pročitajte i ovo Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati Slika nije dostupna Prevelik broj tražitelja azila EU ponovno uvodi vize Srbima i Makedoncima

>> Istospolni brakovi će na jednak način podnositi zahtjev za američkom vizom

Na primjer, SAD zahtijeva vize za Bugare, Ciprane, Rumunje i Poljake, dok Kanada isto traži od državljana Češke, Bugarske i Rumunjske. 'Princip reciprociteta prema kojem treća zemlja koja ima bezvizni režim s EU mora pružiti isti tretman državljanima EU-a ključno je obilježje zajedničke vizne politike EU-a', rekao je Agustín Díaz de Mera, izvjestitelj Odbora za građanske slobode Europskog parlamenta.

Osim toga, parlament EU omogućuje i suspenziju bezviznog režima s trećim zemljama kako bi se zaustavili znatni priljevi migranata te broj neutemeljenih zahtjeva za azilom. Novi vizni mehanizmi odobreni su u Europskom parlamentu sa 328 glasova za, 257 protiv i 46 suzdržanih.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene