Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za njih Krim ne postoji

EU uvela nove sankcije protiv Krima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska unija u četvrtak je uvela nove sankcije kojima se zabranjuju sve europske investicije, usluge i trgovina s Krimom i Sevastopoljem.

"Vijeće je uvelo znatne dodatne sankcije o investicijama, uslugama i trgovini s Krimom i Sevastopoljem. Time se jača politika EU-a o nepriznavanju protuzakonite ruske aneksije Krima i Sevastopolja", kaže se u priopćenju Vijeća Europske unije.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Slika nije dostupna Crna lista EU Sankcije zbog referenduma: 21 dužnosniku plijeni se imovina!

Tim mjerama, objavljenim nekoliko sati prije sastanka na vrhu EU-a, na kojem će jedna od tema biti i ukrajinska kriza, EU pojačava ranije uvedene sankcije usmjerene protiv ukrajinskog poluotoka Krima, koji je Rusija anektirala.

UDAR NA PUTINA Obama ovaj tjedan potpisuje važan zakon

"Od 20. prosinca sve investicije na Krimu i u Sevastopolju su zabranjene. Europljani i poduzeća koja imaju sjedište u EU-u ne mogu kupovati nekretnine na Krimu, financirati tamošnja poduzeća ili pružati bilo kakve usluge", navodi se u priopćenju.

Također je odlučeno da od 15. ožujka europski brodovi, uključujući i kruzere, neće smjeti uplovljati u luke na Krimu, osim u slučaju hitne potrebe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene