Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po uzoru na Australiju

EU razmatra zabranu isticanja loga na kutijama cigareta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska unija u sklopu revizije zakona, kako bi se utjecalo na smanjenje pušenja, razmatra mogućnost zabrane isticanja loga na kutije cigareta.

U Australiji će se tako, od početka prosinca, cigarete kupovati u bezličnim pakiranjima maslinasto zelene boje, nakon što je sud odbacio tužbe kompanija poput British American Tobacco, Britain's Imperial Tobaco, Philip Morris and Japan Tobacco.

Pročitajte i ovo Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe" Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara

>> Hrvatska je još daleko od ovakvih prizora!

EU će najesen objaviti nacrt promijenjenog zakona iz 2001., Direktive o duhanskim proizvodima, i moguće je da će postrožiti odredbe koje se odnose na pakiranje cigareta.

'Raspravljamo o mnogim stvarima, uključujući i uvođenje jednostavnog, bezličnog pakiranja', kazao je glasnogovornik Komisije Antonio Gravili. Druga opcija su, dodao je Gravili, pakiranja sa zastrašujućim slikama karcinoma usta i pluća.

Svjetska zdravstvena organizacije (WHO) upozorava da je pušenje 'jedno od najvećih prijetnji zdravlju čovjeka s kojom se svijet suočio'. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene