Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proširen popis

Pod sankcijama EU 151 Rus i 37 ruskih kompanija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska unija u ponedjeljak je proširila popis fizičkih i pravnih osoba pod sankcijama zbog umiješanosti u ukrajinsku krizu.

Odluka o sankcijama donesena je prošli ponedjeljak, ali primjena je odgođena za sedam dana. Dosadašnjem popisu dodano je 19 novih imena pojedinaca i devet pravnih osoba. Na crnoj listi sada se nalazi 151 građanin Rusije i regija u istočnoj Ukrajini koje su proglasile samostalnost te 37 ruskih kompanija.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Sigurnosni forum Dodik ponovo u Rusiji: Pogledajte s kim se prvo susreo Vladimir Putin Kad nema ljubavi Udarili Putina gdje ga najviše boli i narušili dobre odnose: "Ne žele riskirati, mogu izgubiti puno više od Rusije"

Najistaknutija imena na novom popisu su Arkadij Bakin, prvi zamjenik ministra obrane i Anatolij Antonov, zamjenik ministra obrane te visoki vojni časnik, general Andrej Karapolov. "Oni su pružali potporu raspoređivanju ruskih vojnika u Ukrajini", stoji u službenom glasilu EU-a.

Na popisu su još dva člana donjeg doma ruskog parlamenta, Josif Kobzon i Valerij Raškin, čelnik moskovske organizacije Komunističke partije Rusije.

Rusija upozorava na 'nelogične i nerazumne' sankcije

Ostalih 14 osoba su dužnosnici samproglašenih republika u istočnoj Ukrajini. Fizičkim i pravnim osobama na popisu zamrznuta je imovina i zabranjen ulazak na teritorij EU-a.

Ruski veleposlanik pri EU-u Vladimir Čizov izjavio je u ponedjeljak da proširenje sankcija neće pridonijeti poštovanju sporazuma iz Minska o prekidu vatre u istočnoj Ukrajini.

"To će samo natjerati Rusiju da odgovori svojim sankcijskim popisom te odvratiti obje strane u sukobu od aktivne provedbe sporazuma iz Minska", rekao je Čizov novinarima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene