Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na sastanku ministara

EU poziva Rusiju da zaustavi "agresiju" na Ukrajinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šefica europske diplomacije Catherine Ashton u subotu je na neslužbenom sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica u Milanu pozvala Rusiju da zaustavi "najnoviju agresiju" na Ukrajinu.

"Svi su ministri izrazili svoju duboku zabrinutost po pitanju najnovije agresije regularnih ruskih trupa" na Ukrajinu, kazala je Ashton uoči popodnevnog summita šefova država i vlada u Bruxellesu na kojem će se, između ostalog, razgovarati i o eskalaciji krize u Ukrajini.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Zastrašujuća poruka Rusija zaprijetila velikoj europskoj zemlji, za sve krivo nuklearno oružje: "Postat će naša meta!" Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

Nakon što je prvo uvela sankcije određenim pojedincima i organizacijama, Unija je krajem srpnja postrožila sankcije i prvi put donijela mjere koje pogađaju samu srž ruskog gospodarstva, no stajalište Moskve primorava čelnike 28-orice da razmotre nove sankcije kako bi se izvršio pritisak na predsjednika Vladimira Putina.

Sastanak u Parizu: Sankcije protiv Rusije nedvojbeno će se pojačati

"Tražimo od Rusije da prekine neprijateljstva i dostavu oružja i ljudi u zonu sukoba te da povuče svoje snage iz Ukrajine", rekla je Ashton.

Ministri su, dodala je, jasno kazali da nema vojnog rješenja tog sukoba.

"Potrebno je trajno rješenje koje poštuje suverenost i teritorijalni integritet Ukrajine", poručila europska povjerenica za vanjsku politiku i sigurnost. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene