Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Mirno rješenje'

EU ponovila podršku Ukrajini nakon obnove napetosti s Rusijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoka predstavnica Europske unije za vanjsku politiku i sigurnost Federica Mogherini u petak je ponovila podršku Europske unije Ukrajini i pozvala Kijev i Moskvu da izbjegavaju svaku situaciju koja bi mogla izazvati pogoršanje napetosti.

Ukrajina je u petak optužila Rusiju da potiče nemire na istoku Ukrajine i na Krimu, koji je Moskva pripojila 2014. godine.

Pročitajte i ovo Snimke iz ureda Sve se provjerava VIDEO Procurile snimke ukrajinskog zapovjednika kako se u uredu ljubaka s dvije djevojke Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba

Federica Mogherini je rekla da je telefonski razgovarala s ukrajinskim ministrom vanjskih poslova Pavlom Klimkinom o situaciji.

'Europska unija osuđuje i ne priznaje ilegalno pripojenje Krima. Naša podrška je čvrsta u pogledu teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine', izjavila je Federica Mogherini u priopćenju.

'Svi moraju izbjegavati svako djelovanje koje bi moglo izazvati novu eskalaciju sukoba, mirno rješenje sukoba je jedini mogući izlazak', zaključila je.

U petak je Rusija na anektirani poluotok Krim razmjestila napredni proturaketni obrambeni sustav S-400, izvijestile su ruske novinske agencije, pozivajući se na priopćenje ruskoga ministarstva obrane. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene