Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Uletjeli u krizu kao mjesečari

EU i London počinili katastrofalne greške oko Ukrajine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska unija i Velika Britanija počinile su "katastrofalne" greške u vezi s krizom u Ukrajini u koju su uletjele nepripremljene, piše u izvješću britanskog parlamentarnog povjerenstva objavljenom u petak.

Povjerenstvo za europske poslove Doma lordova kritike je iznijelo u vrijeme kada se čini da će se raspasti krhki prekid vatre sklopljen između snaga ukrajinske vlade i proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine.

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Vadim Pristaiko Bivši potpredsjednik vlade Ne sviđa mu se sarkazam: Zelenski smijenio ukrajinskog veleposlanika u Britaniji

Kijev i Zapad optužuju Rusiju da pobunjenike pomaže oružjem i svojim vojnicima u Ukrajini što Moskva redovito opovrgava.

Što se događa u Debalceveu? Separatisti tvrde: 'Ubili smo 3.000 ukrajinskih vojnika!'

Parlamentarno povjerenstvo ocjenjuje da su "EU i Britanija uletjeli u tu krizu kao mjesečari", izjavio je Christopher Tugendhat, predsjednik tog povjerenstva.

Prema izvješću, odnosi EU i Moskve dugo su se temeljili na "optimističnom postulatu" da je Rusija na putu prema ostvarenju veće demokracije.

Izvješće povjerenstva zadnji je u nizu udaraca vladi Davida Camerona pošto je njegovu vanjsku politiku nekadašnji britanski zapovjednik NATO-a general Richard Shirreff nazvao "neprikladnom".

Cameron je upozorio ovog tjedna da bi sankcije koje pritišću Rusiju mogle trajati "puno godina" ako ta zemlja ne promijeni ponašanje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene