Obavijesti Video Pretražite Navigacija

EU će potpisati svoje snage za civilnu zaštitu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europske zemlje će načiniti popis svojih snaga za civilnu zaštitu kako bi bolje utvrdile potrebe EU-a nakon brojnih ovogodišnjih prirodnih katastrofa, priopćila je francuska ministrica unutarnjih poslova Michele Alliot-Marie.

Svaka će država načiniti 'popis snaga kojima raspolaže za borbu s katastrofama i snaga koje može slati izvan zemlje u okviru europske solidarnosti', rekla je ministrica po završetku susreta s kolegama u Lisabonu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kina iz zone potresa evakuirala 70.000 ljudi Slika nije dostupna Sabor upozorava da treba poboljšati sustav civilne zaštite

Francuska je predložila taj, kako je rekla, 'pragmatični' korak kako bi se kasnije utvrdilo 'gdje nedostaju snage' u EU-u koji, primjerice, vapi za zračnim snagama za gašenje šumskih požara i prijevoz vatrogasaca.

Osnutak europskih snaga za civilnu zaštitu vraća se na dnevni red dvadeset sedmorice nakon tragičnih požara ljetos u Grčkoj. 

To pitanje dijeli EU već niz godina, jer zemlje sjeverne Europe, koje nisu toliko zainteresirane, žele da se o tome odlučuje na nacionalnoj razini.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene