Obavijesti Video Pretražite Navigacija

ETA ubila vojnika u trećem bombaškom napadu u 24 sata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Baskijska separatistička organizacija ETA usmrtila je jutros rano ujutro automobilom-bombom 46-godišnjeg vojnika u gradu Santona u Kantabriji na sjeveru Španjolske, a ranila najmanje osam osoba, piše dnevnik El Pais pozivajući se na lokalnu vlast.

Iako je muški glas, koji se predstavio kao član ETA-e telefonski dojavio o bombi, a sigurnosne službe počele evakuaciju, žrtve nisu izbjegnute, a među ranjenima je i bojnik koji je zadobio teške ozljede.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

Bomba je poruzročila i veliku materijalnu štetu.

Riječ je o trećoj eksploziji na sjeveru Španjolske u zadnjih 24 sata.

U nedjelju ujutro ETA je izvela dva napada, pred vojarnom u mjestu Ondarroa s 11 ranjenih, te u gradu Vitoria u Baskiji gdje nije bilo žrtava.

ETA je ubila više od 800 ljudi u četiri desetljeća oružane borbe za neovisnu državu Baskiju na sjeveru Španjolske i jugozapadu Francuske.

Napadi su izvedeni dok se ovih dana pokrajinska vlada priprema pred Europskim sudom za ljudska prava u Strasbourgu tužiti španjolske vlasti jer su odbili Baskiji pravo na održavanje referenduma o samoodređenju.

Baskija već ima široku autonomiju, primjerice u zdravstvu i obrazovanju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene