Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osumnjičen za otmicu

Ekshumiran mafijaš zakopan u rimskoj crkvi: Kosti nestale djevojčice nađene kraj lijesa?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grob talijanskog kriminalca zakopana u rimskoj crkvi, za kojeg se sumnja da je bio umiješan u otmicu i nestanak kćeri vatikanskog zaposlenika 1983., događaj koji je tada potresao cijelu Italiju, otvoren je u ponedjeljak, pišu talijanski mediji.

Postojala je sumnja da su u grobu Enrica de Pedisa, jednog od vođa bande Magliane koja je u 1970-im i 1980-im terorizirala Rim, ostaci Emanuele Orlandi, kćeri vatikanskog zaposlenika koja je oteta 22. lipnja 1983. kada je imala 15 godina.

U lijesu su bile samo kosti Enrica de Pedisa, ubijena 1990. u mafijaškom obračunu. No ne zna se što je u kutijama s ostacima kostiju koje su u ponedjeljak pronađene u blizini lijesa, ističu mediji koji su tijekom otvaranja groba morali ostati po strani.

Nestanak Emanuele Orlandi je tajna u kojoj se visoki kriminal isprepliće sa sumnjama u obračun unutar Vatikana.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo Ilustracija (Foto: AFP) Otmica Somalski pirati oslobodili brod: Plaćena im vrtoglava otkupnina

Povezan s mafijom, vatikanom i masonskom ložom?

Sumnje se odnose na Enrica de Pedisa, ubijenog 1990. Iz još nejasnih razloga, tijelo tog "bossa", za kojega se sumnja da je istodobno povezan s mafijom, masonskom ložom P2 i financijskim službama u Vatikanu, iste je godine prevezeno u Baziliku sv. Apollinairea, što je rijetka povlastica.

Sabrina Minardi, De Pedisova ljubavnica u to vrijeme, izjavila je da je on bio umiješan u otmicu i ubojstvo 15-godišnjakinje. Pietro Orlandi, Emanuelin brat nije prestao voditi kampanju kako bi se rasvijetlio taj slučaj, optuživši Vatikan - ili barem vatikanske dužnosnike - za šutnju, pa i pomaganje.

"Danas je učinjen važan korak u razotkrivanju tajne koja traje već godinama. Možda napokon, nakon toliko godina, postoji volja da se ona rasvijetli. Nadam se da će ovo biti početak suradnje suda i Vatikana kako bi se otkrila istina", rekao je nakon otvaranja groba.

Vatikan je dao svoj pristanak za otvaranje groba, a De Pedisovi ostatci će se idućih dana prenijeti na rimsko groblje "po dogovoru s obitelji i po njihovoj želji", rekao je predstojnik ureda Svete Stolice, vlč. Federico Lombardi. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene