Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Erumpirao vulkan na Novom Zelandu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novozelandski vulkan Mount Ruapehu erumpirao je u utorak bez upozorenja i dvije su osobe ozlijeđene u otjecanju vulkanskoga blata niz planinu.

Predstavnici lokalnih vlasti naredili su evakuiranje tamošnjeg
skijališta, a policija je zatvorila prometnice, među ostalim i glavnu autocestu na Sjevernome otoku. Zatvorena je i željeznička pruga koja leži u podnožju 2.797 m visokoga vulkana.

Pročitajte i ovo Eruptirao vulkan na Islandu - 1 Izvanredno stanje Ponovno se probudio vulkan na Islandu: Evakuirani stanovnici ribarskog grada Novozelandska premijerka ponovno na poslu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Ponovno na poslu Nakon samo šest tjedana porodiljnog: Premijerka Novog Zelanda vraća se na dužnost

Znanstvenik Brad Scott rekao je za postaju TV3 da je erupcija trajala sedam minuta, a uvod u nju bio je slab potres magnitude 2,8 po Richteru.

Zasad nepotvrđene vijesti kažu da su ozlijeđeni jedan planinar i jedan radnik na skijalištu.

Ljudima je rečeno da se ne penju na planinu dok ne bude proglašena sigurnom, ali Paul Wheatcroft, dužnosnik lokalne uprave, rekao je za novozelandski radio kako zasad nije riječ o izvanrednom stanju.

Još se ne zna koliko je ljudi bilo u kolibama na planini, ali je na Novom Zelandu u tijeku prvi tjedan proljetnih školskih praznika kad obitelji obično idu na skijanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene