Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvanredno stanje

ON NE STAJE Erdogan dekretom zatvorio preko tisuću škola!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski predsjednik ujedno je i produžio razdoblje tijekom kojeg se osumnjičeni za puč mogu držati u pritvoru bez optužnice na 30 dana.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan donio je prve dekrete otkako je proglasio izvanredno stanje u toj državi. Naredio je zatvaranje više od tisuću privatnih škola, ali i produžio razdoblje u kojem se osumnjičeni za puč mogu držati u pritvoru bez optužnice na 30 dana, javlja tamošnja agencija.

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Turski predsjednik Tayyip Erdogan Pregovori o pristupanju u zastoju Erdogan: "Bude li potrebno Turska bi se mogla razići s Europskom unijom"

Uz 1043 privatne škole, naredio je i zatvaranje 1229 dobrotvorne udruge, 19 sindikata, 15 sveučilišta, ali i 35 liječničkih ustanova. 

Sve je te institucije osumnjičio za povezanost s Fethullah Gulen, islamskim klerikom koji živi u SAD-u, a kojeg je optužio da stoji iza državnog udara.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene