444301
444301
444301
444301
444301

ON NE STAJE Erdogan dekretom zatvorio preko tisuću škola!

  • , 23.07.2016., 11:00
  • Autor:
  • komentara

Turski predsjednik ujedno je i produžio razdoblje tijekom kojeg se osumnjičeni za puč mogu držati u pritvoru bez optužnice na 30 dana.

 
 
 
 
Recep Tayyip Erdogan (Foto: AFP)
Recep Tayyip Erdogan (Foto: AFP)

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan donio je prve dekrete otkako je proglasio izvanredno stanje u toj državi. Naredio je zatvaranje više od tisuću privatnih škola, ali i produžio razdoblje u kojem se osumnjičeni za puč mogu držati u pritvoru bez optužnice na 30 dana, javlja tamošnja agencija.

Uz 1043 privatne škole, naredio je i zatvaranje 1229 dobrotvorne udruge, 19 sindikata, 15 sveučilišta, ali i 35 liječničkih ustanova. 

Sve je te institucije osumnjičio za povezanost s Fethullah Gulen, islamskim klerikom koji živi u SAD-u, a kojeg je optužio da stoji iza državnog udara.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se