Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve dublja kriza

Ankara traži Moskvu dokaze o kupovini nafte od IS-a: 'Ukoliko nemate, vi ste klevetnici'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski predsjednik Recep Tayip Erdogan je na optužbe ruskog predsjednika Vladimir Putina o turskim ustupcima džihadistima u četvrtak poručio da je angažman njegove zemlje u borbi protiv Islamske države (IS) neosporan.

Turski predsjednik Recep Tayip Erdogan je tražio od Rusije da dokaže svoje tvrdnje da je Turska kupovala naftu od IS i rekao da su oni koji ih optužuju za kupovinu nafte od Daecha obvezni pružiti dokaze za svoje optužbe.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi" Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili"

"Ukoliko nemate, vi ste klevetnici", rekao je turski predsjednik prvi puta reagirajući na ruske optužbe.

Odnosi Ankare i Moskve su u teškoj krizi od kada je tursko zrakoplovstvo u utorak srušilo ruski bombarder Su-24 bluzu granice sa Sirijom.

PUTIN TAPKA PRSTIMA 'Još uvijek čekamo razumno objašnjenje Turske'

Turci kažu da je zrakoplov letio u njihovom zračnom prostoru i da su ga nekoliko puta upozorili da iz njega izađe prije nego su na njega otvarili vatru. Rusi tvrde da je Su-24 stalno letio u sirijskom zračnom prostoru i da ga prije rušenja nije kontaktiralo tursko zrakoplovstvo.

Rusija nakon incidenta optužuju Tursku za povezanost s IS

"Naša borba protiv Daecha se nastavlja, ona je neprestana i aktivna. Turska je gotovo jedina zemlja koja se iskreno bori protiv Daecha", inzistirao je Erdogan.

"Nitko nema pravo osporavati borbu naše zemlje protiv Daecha i optuživati nas", dodao je.

Islamsko-konzervativni predsjednik je rekao da ga rastužuje incident i prijetnje ruske strane i zaključio da su oni strateški partneri. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene