Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opća skupština UN-a

Turski predsjednik: "Lideri i premijeri imaju negativne pristupe prema Putinu. Mi ne dijelimo to stajalište"

Recep Tayyip Erdogan
Recep Tayyip Erdogan Foto: Afp
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je da se ne slaže s negativnim pristupom drugih svjetskih čelnika prema ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, prenijele su u četvrtak turske televizijske kuće.

Obrativši se novinarima u New Yorku nakon što je sudjelovao na Općoj skupštini UN-a, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je rekao da Rusija nije zemlja koju bi se moglo ignorirati i ponovio kako se nada da se može pronaći rješenje za obnovu sporazuma o izvozu ukrajinskog žita preko Crnog mora, koji je Moskva napustila u srpnju.

"I lideri i premijeri imaju negativne pristupe prema Putinu. Naravno, mi ne dijelimo niti izražavamo to stajalište. Također smatram da ti pristupi nisu ispravni jer Rusija nije obična zemlja", rekao je Erdogan.

Pročitajte i ovo Vedran Augustinović, zapovjednik Zapovjedništva za intervencije NEMA OZLIJEĐENIH Detalji pucnjave na granici: "Migranti su sve nervozniji, više ne mogu sami prolaziti pa angažiraju krijumčare"

Pročitajte i ovo Ilustracija VRŠNJAČKO NASILJE Isti napadači koji su u centru Pule tukli maloljetnika, napali još jednog mladića: Trojica uhićena, ostali privedeni

"Bilo po svojoj površini ili poziciji u svijetu, Rusija ima jasno mjesto. Po proizvodnji žita, Rusija je sada među malim brojem zemalja u svijetu. Ne možete sada zanemariti jednu takvu zemlju", rekao je.

Turska nastoji imati dobre odnose i s Moskvom i Kijevom od početka rata. Pomaže vojno Ukrajini i ističe da podržava njezinu teritorijalnu cjelovitost, ali se načelno protivi sankcijama Rusiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene