Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Noćni pregovori

Erdogan najavio da neće dirati park Gezi - do sudske odluke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski premijer Recep Tayyip Erdogan obećao je do sudske odluke odgoditi plan preuređenja parka Gezi u Istanbulu, uzrok prosvjeda koji traju od 27.svibnja.

Nekoliko sati nakon što je uputio 'posljednje upozorenje' tisućama prosvjednika koji zauzimaju park Gezi, šef turske vlade Erdogan primio je izaslanstvo od desetak umjetnika i predstavnika civilnog društva, među kojima dvojicu predstavnika prosvjednika.

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Turski predsjednik Tayyip Erdogan Pregovori o pristupanju u zastoju Erdogan: "Bude li potrebno Turska bi se mogla razići s Europskom unijom"

>>UŽIVO Prosvjednici na Taksimu ne odustaju, Erdogan popušta?

Sastanak je potrajao dugo u noć, a nakon četiri sata pregovaranja nije bilo konkretne odluke, već niz obećanja i jamstva vlasti. Vlada koja je dosad ponavljala spremnost da nastavi sa svojim osporavanim planom rekonstrukcije vojarne iz otomanskog razdoblja na mjestu 600 platana u parku Gezi, pristala je čekati da pravosuđe presudi po tom pitanju.

'Jasno, vlada se obvezuje poštivati odluku pravosuđa i primijeniti je', izjavio je po završetku sastanka zamjenik premijera Erdogana, Huseyin Celik. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene