Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teške optužbe

Erdogan Izraelcima: Psujete Hitlera, a gori ste od njega!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članice Vijeća sigurnosti UN-a na jučerašnjoj izvanrednoj sjednici izrazile su duboku zabrinutost zbog sve većeg broja žrtava u sukobima u Gazi te pozvale na trenutačni prekid neprijateljstava.

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan usporedio je Hitlerov genocid nad Židovima s onim koji Izrael trenutno provodi u Gazi, javlja Bloomeberg.

Pročitajte i ovo Automobil u kojem su ubijeni sinovi vođe Hamasa - 3 Ubijena i četiri unuka Izrael tvrdi: Amir, Mohamad i Hazem ubijeni su jer su bili borci, a ne zato što su sinovi vođe Hamasa Gaza Neizmjerna tuga "Svi su mrtvi! Tenk je pored mene, jako se bojim, dođite po mene", jedne su od posljednjih riječi šestogodišnje Hind u Gazi, kojoj se izgubio svaki trag

'Oni psuju Hitlera ujutro i navečer, ali sada je njihov barbarizam nadmašio čak i Hitlera', izjavio je Erdogan. 'Obraćam se izraelskoj vlasti, vi činite mnogo gore stvari prema Palestini od onih koje je Hitler činio vašim precima. Kako god je ono bio genocid, to što vi radite je još veći. Pa u čemu je razlika između retorike Hitlera i ovoga što govori mlada izraelska parlamentarka koja je kazala da treba pobiti sve palestinske majke i da je ubojstvo palestinske trudnice jednim metkom dvije glave"', kaže Erdogan.

'Hamas širi glasine, nijedan izraelski vojnik nije otet'

Na ove je izjave reagirao izraelski premijer Benjamin Netanyahu koji je rekao da su ovim izjavama 'oskvrnuli holokaust u kojem je umrlo 6 milijuna Židova'.

Erdogan je naglasio da su ti koji kritiziraju njegove govore kukavice koje nemaju hrabrosti usprotiviti se Izraelu.

Dodao je da je Turska naravno protiv Hitlerovog zla, da je protiv zla antisemitizma, te je poručio da je Turska također protiv terorističkih država poput Izraela koje sada idu stopama Hitlera.

Američki predsjednik Barack Obama rekao je izraelskom premijeru Benjaminu Netanyahuu da je ozbiljno zabrinut zbog sve većeg broja žrtava u sukobima Izraela i Palestinaca.

Obama je drugi put u tri dana razgovarao telefonom s Netanyahuom. Rekao mu je da Izrael ima pravo na samoobranu i opetovao da Sjedinjene Države osuđuju Hamasove napade na Izrael. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene