Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Erdogan dobio povjerenje parlamenta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana, proizašla iz parlamentarnih izbora 22. srpnja, potvrđena je glasovanjem u parlamentu.

Glasovanje je prihvaćeno jer Stranka pravde i razvoja Erdogana raspolaže velikom većinom od 339 mjesta u Nacionalnoj skupštini, izjavio je njezin predsjednik Koksal Toptan.

Pročitajte i ovo Nova Vlada - 3 Sedam potpredsjednika Ovako će izgledati treća Plenkovićeva Vlada Ivan Šipić, kandidat za ministra demografije i useljeništva Ministar iz DP-a Novi ministar demografije: "Ne može biti samo ćiribu ćiriba"

Na 535 zastupnika koji su sudjelovali u glasovanju, 337 je glasovalo 'za', a 197 'protiv' uz jedan suzdržani, kazao je Toptan.

Novi kabinet, koji je prošlog tjedna odobrio novi šef države Abdullah Gul sadrži 25 ministara s članovima dosadašnje vlade i novopridošlima.

Ali Babacan, ministar ekonomije i glavni pregovarač s EU u prethodnom izvršnom tijelu, imenovan je ministrom vanjskih poslova umjesto Abdullaha Gula i zadržava funkciju pregovarača s europskim blokom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene