Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dao se nagovoriti

VIDEO Ludilo u svlačionici: Pogledajte koliko je Macronu trebalo da popije pivo

Emmanuel Macron eksao bocu piva
Emmanuel Macron eksao bocu piva Foto: Screenshot
Emmanuel Macron snimljen je kako u 17 sekundi eksa bocu piva nakon utakmice finala kupa u ragbiju.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron otišao je čestitati igračima Toulousea nakon finala Kupa Francuske u kojem je spomenuti ragbijaški klub pobijedio La Rochelle. Macron je ondje dobio i pivo, a igrači su ga nagovarali da ga popije na eks.

Francuski je predsjednik prvo nazdravio pobjednicima, a zatim u 17 sekundi popio cijelu bocu, što je bilo popraćeno neprekidnim ohrabrivanjem i uzvicima igrača i osoblja kluba, od kojih su ga mnogi snimali. Najveće veselje uslijedilo je nakon što je Macron završio sa svojim pothvatom, zbog kojeg je zaradio i pljesak.

Njegovo ponašanje nije prošlo bez kritika oporbe: "Toksična muževnost političkog vodstva u jednoj slici", na Twitteru je objavila Sandrine Rousseau, parlamentarna zastupnica Zelene stranke.

Ubrzo joj je odgovorio Jean-Rene Cazeneuve, zastupnik Macronove stranke: "Predsjednik koji s 23 igrača dijeli sreću i sudjeluje u njihovim običajima. To je sve", napisao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nepoželjna funkcija Zar nitko ne želi posao plaćen 9000 eura mjesečno?

Bernard Basset iz udruge koja se bori protiv ovisnosti rekao je da predsjednik ima odgovornost biti uzor i primjer zdravog ponašanja te da "u ovom slučaju povezuje sport, tulume i konzumaciju alkohola", izvijestio je Guardian.

Inače, Macrona nije neobično vidjeti u svlačionicama francuskih sportskih momčadi. Prošle je godine došao ohrabriti nogometaše nakon što su u finalu Svjetskog prvenstva u Katru izgubili od Argentine. Macron je s njima u svlačionici bio i četiri godine ranije, kada su slavili nakon pobjede na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Osim toga, francuski je predsjednik veliki podupiratelj domaće vinske industrije te ju u jednom intervjuu rekao da dnevno popije dvije čaše vina, jednu za ručak i jednu navečer.

Pročitajte i ovo Ratko Matijević Oglasilo se i Ministarstvo Zaražene bebe na Svetom Duhu! Oglasio se šef ginekologije: "Virus je nekako došao u naš kolektiv, ne znamo kako i je li još među nama"

Macron je blokirao javnozdravstvenu kampanju kojom se promicao "suhi siječanj", tj. kojom se Francuze pozivalo da prvi mjesec provedu bez alkohola. U intervjuu iz 2018. godine rekao je da problem konzumacije alkohola među mladima postoji, ali da se radi o pretjeranom konzumiranju piva i špirita, a ne vina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene