Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traga se za počiniteljem

Eksploziju u Budimpešti prouzročila naprava kućne izrade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Eksploziju u kojoj je dvoje policajaca ozlijeđeno u subotu navečer u središtu Budimpešte prouzročila je naprava kućne izrade, a bila je uperena protiv redarstvenih snaga, priopćila je u nedjelju madžarska policija.

Pokrenuta je istraga za pokušaj ubojstva i policija aktivno traga za sumjivom osobom, rekao je Karoly Papp, ravnatelj madžarske policije na tiskovnoj konferenciji.

Pročitajte i ovo Prizori nakon eksplozije Puno ozlijeđenih VIDEO Snažna eksplozija u hotelu u Teksasu! Policija poručila: "Izbjegavajte središte grada" Policija i vatrogasci u New Yorku Kaos u New Yorku VIDEO Podrhtavanje tla i eksplozije probudili građane: Policija odmah podigla helikoptere

Nije rekao što je motiv napada u kojemu su teško ozlijeđeni 23-godišnja policajka i njezin 26-godišnji kolega. Njihov život nije u opasnosti. Istražuje se nekoliko mogućnosti, dodaje ravnatelj.

"Naši redarstvenici su bili na meti tog napada, mislim da je to bio napad na sve redarstvene snage u Madžarskoj, htjeli su ih likvidirati", kazao je Papp.

Dvoje redarstvenika je bilo u ophodnji blizu zgrade u čijem je prizemlju u 22.30 sati eksplodirala naprava kućne izrade blizu prometnog raskrižja u prijestolnici.

Traži se muškarac u dobi od 20 do 25 godina, srednjeg rasta (1,70 m), sa svijetlim šeširom i u crnim tenisicama, rekla je policija.

"Pronaći ćemo ga i otkriti motiv" napada, istaknuo je Papp obećavši nagradu u iznosu od deset milijuna forinti (32.694 eura) za bilo kakvu informaciju koja bi omogućila njegovo uhićenje.

Kako javlja javna televizija, nadzorne kamere su snimile osobu koja ostavlja torbu malo prije eksplozije.

U eksploziji koja se čula na više mjesta u prijestolnici, oštećeno je pročelje trgovine u prizemlju zgrade i popucala su stakla na obližnjim zgradama i na automobilima.

Zgrade su evakuirane, pa tako i glasovita glazbena akademija Franza Liszta u susjedstvu, pišu mjesna glasila.

Za ponedjeljak je sazvana sjednica parlamentarnog odbora za nacionalnu sigurnost.

Izgred se događa nekoliko dana prije spornog referenduma koji u nedjelju organizira premijer Viktor Orban i na kojemu se treba potvrditi njegovo protivljenje premještanju migranata koje želi Europska unija.

U kampanji je stavljen naglasak na sigurnosni problem, budući da je vlada izrijekom povezala migrante s terorizmom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene