Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadi u Turskoj

Eksplozija u blizini policijske postaje - poginuo policajac, devet drugih ranjeno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekspolozija je odjeknula jutros u turskom gradu Gazientep, u blizini granice sa Sirijom.

U blizini glavne policijske postaje u turskom gradu Gazientep eskplodirala je nepoznata naprava od koje je smrtno stradao jedan policajac, a13 osoba, među kojima devet policajaca, je ozlijeđeno.

Pročitajte i ovo Pad balkona na kojem su Mehmet Palaz i drugi članovi stranke Više ozlijeđenih VIDEO Nesreća u Turskoj: Poginuo član oporbene stranke, tijekom izbornog slavlja srušio se balkon Kaos na izborima Puno ozlijeđenih VIDEO Totalni kaos na izborima u Turskoj: Obračuni na biralištima, ubijene tri osobe

Sumnja se da je napad izvršen automobilom bombom te da iza njega stoje kurdski pobunjenici, javlja Guardian. Eksplozija se navodno čula prema izjavama svjedoka na udaljenosti od nekoliko kilometara. Na tv snimkama vidio se kaos ispred velike zgrade dok su pristizala ambulantna kola kako bi evakuirala žrtve koje su ležale po tlu.

Gaziantep, jedan od većih gradova na jugoistoku Turske, ima oko 1,5 milijuna stanovnika a u njemu se sklonio velik broj izbjeglica u bijegu od rata u Siriji.

U drugom napadu u nedjelju koji se dogodio u pokrajini Mardin na jugoistoku Turske tri su vojnika poginula a 14 ih je ozlijeđeno, objavila je vojska koja je za napad okrivila Radničku stranku Kurdistana(PKK).

U Mardinu vojska vodi operaciju protiv PKK. Prema pisanju agencije Dogan kurdski pobunjenici ispalili su rakete na protehničku postrojbu. (Hina/N.C.)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene