Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronađena i mrtva žena

Snažna eksplozija u njemačkom gradu: Teoretičar zavjera u stanu aktivirao bombu, teško ozlijeđeni vatrogasci i policajci

Eksplozija u Ratingenu
Eksplozija u Ratingenu Afp
Aktualno Galerija Eksplozija u Ratingenu Eksplozija u Ratingenu Foto: Afp Eksplozija u Ratingenu Eksplozija u Ratingenu Foto: Afp Eksplozija u Ratingenu Eksplozija u Ratingenu Foto: Afp +0 Eksplozija u Ratingenu Galerija 1/4 >>
Više policajaca i vatrogasaca ozlijeđeno je u četvrtak u eksploziji u stambenoj zgradi u gradu Ratingenu na zapadu Njemačke, priopćila je policija. Muškarac koji je izazvao eksploziju je uhićen, a u njegovu je stanu pronađena mrtva žena.

Njemački policajci i vatrogasci pozvani su u pomoć nemoćnoj osobi, a kada su stigli, na vratima stana odjeknula je eksplozija, rekla je glasnogovornica policije te je dodala da su neki od njih "u kritičnom stanju". 

Televizija ZDF izvijestila je da je ozlijeđeno desetero vatrogasaca i dvojica policajaca, a sigurnosni izvori kazali su da ne mogu isključiti ciljani napad. Muškarac odgovoran za eksploziju je uhićen. U stanu je pronađeno i mrtva žena.

Prema pisanju njemačkih medija, do eksplozije je došlo u stanu u kojem žive majka i sin. Kad su vatrogasci i policajci pokušali ući u stan, sin je na još neutvrđen način izazvao eksploziju. Nakon eksplozije se nakratko na balkonu vidjela žena, pretpostavlja se da je riječ o majci.

Specijalne snage upale su u stan i uhitile 57-godišnjeg muškarca. Bio je teško ozlijeđen, zbog čega je prevezen u bolnicu, a još nije poznato je li ozlijeđen u eksploziji ili prilikom uhićenja.

Pročitajte i ovo Plamen u Milanu evakuirana i škola VIDEO Eksplozija u centru Milana! Sve je u crnom dimu, gore automobili, ima i ozlijeđenih

Njemački regionalni ministar unutarnjih poslova Herber Reul rekao je da uhićeni muškarac, kojeg se sumnjiči za napad na vatrogasce i policajce, "spada u okruženje teoretičara zavjere koji niječu koronavirus".

Na snimkama s lica mjesta vidi se mnoštvo specijalaca, a u zraku su bili i helikopteri. Na okolnim zgradama bili su razmješteni snajperisti, no malo prije 15 sati oni su povučeni s tih položaja. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene