Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Masovna evakuacija

KAOS U NAFTNOJ RAFINERIJI Najmanje troje mrtvih, broj ozlijeđenih raste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje tri osobe poginule su a još ih je trideset ranjeno u snažnoj eksploziji do koje je došlo u srijedu u naftnom kompleksu u državi Veracruz, na istoku Meksika, objavile su vlasti.

Do eksplozije je došlo kasno navečer u srijedu u postrojenju tvornice Petroquimica Mexicana de Vinilo, udruženoj s Pemexom i Mexichemom, u Coatzacoalcosu, blizu Meksičkog zaljeva.

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Slika nije dostupna Ima ozlijeđenih VIDEO Snažna eksplozija odjeknula u blizini Moskve: Gusti dim nad tvornicom koja proizvodi i za vojsku

Guverner Veracruza Javier Duarte kazao je na televiziji da su u eksploziji poginula tri radnika te da je trideset osoba ranjeno.

"Sa žaljenjem javljamo da se broj ranjenih penje prema 30", objavio je na Twitteru naftni div koji zasad nije potvrdio smrtne slučajeve niti naveo uzroke nesreće.

Stotinjak zaposlenih u tvornici evakuirano je kao i nekoliko škola i ureda u susjednim općinama.

Guverner Duarte, koji je došao na lice mjesta, kazao je da se "ta vrlo jaka eksplozija" čula 10 kilometara uokrug. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene