Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedna osoba ozlijeđena

Eksplozija ispred irskog stožera britanske MI5-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Automobil bomba eksplodirao je rano u ponedjeljak ispred sjevernoirskog stožera britanske obavještajne službe MI5, pri čemu je jedna osoba lakše ozlijeđena, objavili su mediji.

Za napad je iskorišten oteti taksi. Vozač je kasnije izjavio da je automobil dovezao pred vojarnu u blizini Belfasta, gdje se nalazi sjedišta MI5-a, jer su mu zaprijetili obitelji. Ipak, on je nekoliko trenutaka prije eksplozije izletio iz vozila i stražarima povikao: 'ovo je bomba' , što je bilo dovoljno da se sklone. BBC je javio da je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Pročitajte i ovo Aerodrom Nikola Tesla Neugodno iznenađenje VIDEO Evakuacija na beogradskom aerodromu zbog dojave o bombi: Policija stigla na teren, letovi kasnili Slika nije dostupna Jedna osoba ozlijeđena Eksplozija ispred irskog stožera britanske MI5-a

Istraga je u tijeku, ali vlasti vjeruju da je za napad odgovorna neka od odmetnutih republikanskih frakcija koja se protivi mirovnom sporazumu. Danas, 12. travnja, britanska vlada predaje nadzor nad unutarnjim poslovima i pravosuđem u ruke sjevernoirskih vlasti, prema Sporazumu od Velikog petka potpisanog prije 12 godina.

Vjjeruju da iza napada stoji IRA

Britanska vlada osudila je napad. Britanski ministar za Sjevernu Irsku Shaun Woodward izjavio je kako vjeruje da iza napada stoje disidenti IRA-e. Po nepotvrđenim izvješćima, u eksploziji je lakše ranjena jedna osoba.  'Danas u Sjevernoj Irskoj završava prijenos policijskih i pravosudnih ovlasti... Ta demokratska tranzicija suprotna je aktivnostima nekolicine kriminalaca koji ne žele prihvatiti volju većine naroda Sjeverne Irske', rekao je Woodward. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene