Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije ozlijeđenih

Eksplodirali vagoni puni etanola: Evakuirano nekoliko stotina stanovnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na pruzi koja prolazi naseljenim dijelom Ohia eksplodirao je vagon pun etanola, a nakon toga je uslijedila još jedna eksplozija.

Jučer je eksplodirao vagon u kojem se prevozio etanol na pruzi u blizini Columbusa u američkoj saveznoj državi Ohio. Lokalni službenici rekli su da je vlak iskočio s tračnica što je dovelo do brze evakuacije naseljenog područja, javlja AP.

Pročitajte i ovo Ilustracija U državi Ohio VIDEO Teretni vlak skliznuo s tračnica: Buknuo velik požar, naređena hitna evakuacija stanovništva Slika nije dostupna Ne zna se uzrok Stravična nesreća: Izbio požar u putničkom vlaku, najmanje 23 mrtvih

Nacionalni odbor za sigurnost prometa na teren je poslao deset osoba kako bi se istražile okolnosti ovog događaja, koji je doveo do nekoliko eksplozija i požara na još tri vagona koja su prevozila 30.000 galona etanola.

>> Eksplozija vagona punih nafte i etanola

Oko stotinu stanovnika koji žive u radijusu od 1,6 kilometara od eksplozije evakuirali su vatrogasci, koji su procijenili da je bolje da vatra izgori sama te nisu pristupili gašenju, rekao je David Whiting, zamjenik šefa polciije.

Dvoje je ljudi ozlijeđeno prilikom istrage nakon prve eksplozije. Tijekom ispitivanja terena, dogodila se druga eksplozija i oni su u njoj lakše ozlijeđeni. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene