Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Terorizam isključen

Eiffelov toranj sinoć evakuiran nakon pokušaja napada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pariška policija uhitila je u subotu navečer naoružanog muškarca na sigurnosnom ulazu Eiffelovog tornja. Toranj je odmah potom u kratkom roku evakuiran iz mjera opreza, u incidentu nije bilo žrtava.

Muškarac naoružan nožem uhićen je u subotu navečer kod Eiffelovog tornja nakon što se nešto prije ponoći silom probio kroz jednu sigurnosnu kontrolu uz uzvik "Allahu Akbar", potvrđeno je u nedjelju iz više izvora.

Pročitajte i ovo Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

Eiffelov toranj, koji je otvoren do ponoći, evakuiran je u sklopu standardnih mjera opreza, kazao je izvor.

U incidentu nije bilo žrtava i terorizam je za sada isključen. Pariško tužiteljstvo otvorilo je istragu zbog poticanja na terorizam i pokušaj ubojstva, rekao je jedan pravosudni izvor.

Muškarac je uhićen i odveden na ispitivanje, a tužiteljstvo je otvorilo istragu.

Ovo je još jedan u nizu neuspjelih napada u Parizu od početka lipnja.

"Muškarac je prošao prvu kontrolu odgurnuvši pripadnika osiguranja ramenom. Potom je izvadio nož uzviknuvši 'Allahu Akbar'", dodao je drugi izvor blizak istrazi.

"Vojnici su mu tada zapovijedili da položi nož na tlo. To je učinio bez otpora i odmah je priveden", rekao je izvor.

"Riječ je o osobi koja je imala psihijatrijskih problema u prošlosti i koja je krajem srpnja puštena s psihijatrije", rekao je izvor blizak istrazi. Po prvim podacima, riječ je o Francuzu rođenom 1998. u Mauritaniji.

Nakon incidenta "policajci na mjestu događaja proveli su detaljnu pretragu lokacije i zatražili njezinu evakuaciju oko pola sata prije ponoći", objavila je tvrtka koja upravlja tornjem ne precizirajući koliko je tada na tornju bilo posjetitelja.

Eiffelov toranj otvoren je u nedjelju ujutro kao i obično u 9 sati. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene