Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog naprednih vojnih sustava za Libanon

Ehud Barak potvrdio da je napad kod Damaska izveo Izrael

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski ministar obrane Ehud Barak u nedjelju je u Muenchenu potvrdio da njegova zemlja stoji iza napada u srijedu na vojne ciljeve nedaleko od Damaska.

"To što se dogodilo neki dan (....) pokazuje da se držimo onoga što kažemo, a rekli smo da napredni vojni sustavi ne bi smjeli biti transferirani u Libanon", rekao Barak novinarima na marginama Muenchenske sigurnosne konferencije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ponoćni napad Sirijska protuzračna obrana presrela izraelske rakete iznad Damaska Okolica Damaska osvijetljena raketama, ilustracija (Foto: AFP) ESKALACIJA SUKOBA Sat vremena nakon Trumpova obraćanja: Izrael raketirao Siriju, okolica Damaska pod bombama

>> Nakon navodne intervencije Izraela u Siriji, Iran je nervozan

Američki su dužnosnici u srijedu potvrdili da je napadnut konvoj protuzrakoplovnih projektila unutar Sirije koji se kretao prema uporištu libanonskog Hezbolaha, ali Izrael do ove Barakove izjave nije javno potvrdio da stoji iza napada.

Od izbijanja građanskog rata u Siriji, izraelsko vodstvo upozorava da bi u slučaju raspada države predsjednik Bašar al-Asada mogao izgubiti kontrolu nad svojim kemijskim oružjem i drugim naoružanjem.

Barak je također kazao da su "libanonski Hezbolah i Iran jedini saveznici koji su ostali Asadu". Osvrnuo se i na izraelski nuklearni program i kazao da je "to izazov za cijeli svijet" te da niti jedna opcija u rješavanju tog pitanja ne bi smjela biti isključena. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene