Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog loših prognoza?

Ehud Barak odlazi iz politike: 'Iscrpio sam bavljenje politikom koja nikada nije bila moja strast'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik izraelske vlade i ministar obrane Ehud Barak, glavni autor izraelske politike prema iranskom nuklearnom programu, neočekivano je u ponedjeljak objavio da napušta politiku i da neće sudjelovati na izborima zakazanim za 22. siječnja.

'Odlučio sam se povući iz političkog života i neću biti kandidat za sljedeći sastav Knesseta...okončat ću svoj mandat kao ministar obrane nakon formiranja nove vlade, za otprilike tri mjeseca', kazao je Barak, nekadašnji izraelski premijer, na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izbori na pragu Stare podjele ne vrijede: Pet plemena definirat će Europu, kojemu vi pripadate? Gejevi i politika - 2 tema i netema Zašto je u Hrvatskoj seksualna orijentacija ministra Habijana tema? "Predsjednik je još jednom spustio razinu političke komunikacije"

'Želim više vremena posvetiti svojoj obitelji. Osjećam da sam iscrpio bavljenje politikom koja nikada nije bila moja strast. Također mislim da ima prostora za druge ljude da služe na visokim položajima u Izraelu', kazao je Barak.

>> Netanyahu i Barak suglasni protiv iranske prijetnje

Ankete predviđaju slab uspjeh Barakove sadašnje stranke Atzmaut na predstojećim izborima, iako je potpora glasača porasla nakon osam dana zračnih udara na Gazu koja je u srijedu okončana prekidom vatre.

Barak (70) jedan je od ključnih zagovornika oštre izraelske politike prema Iranu i njegovom spornom nuklearnom programu. Za ministra obrane je izabran 2007. godine, a od 1999. do 2001. obnašao je dužnost premijera, tada kao čelnik Laburističke stranke. Prije toga bio je načelnik glavnog stožera izraelske vojske. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene