Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraj laburističke stranke u Izraelu

Ehud Barak napustio laburiste i osniva novu stranku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski ministar obrane Ehud Barak napušta Laburističku stranku i osniva novu.

Stranka će se zvati 'Nezavisnost' i bit će dio vladajuće koalicije. Ovime je Barak osnažio premijera Netanyahua. Njegova dojučerašnja stranka, naime, ne slaže se s premijerovim vođenjem mirovnog procesa i prijeti napuštanjem koalicije. Unatoč unutarstranačkim sukobima, rijetki su očekivali da će Barak napustiti stranku kojom je predsjedao.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno"

'Želimo raditi bez svakodnevnih nagodbi, isprika i objašnjavanja. U javnom smo sektoru kako bismo djelovali i utjecali', ističe izraelski ministar obrane Barak.

'Izgleda da je ovo kraj Laburističke stranke, stranke koja je osnovala državu prije 60 godina. Svojim odlaskom Ehud Barak kreće potpuno novim smjerom. Surađuje s premijerom Netanyahuom i njegovom strankom Likud. Laburističkom strankom više nitko ne može upravljati', smatra Nadav Perry, izraelski politički novinar.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene