Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protivnici ustava traže punu istragu

Egipatski suci provjeravaju regularnost glasovanja na referendumu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipatski suci provjeravju u ponedjeljak prijavljene nepravilnosti s referenduma o novome ustavu na kojemu su po svemu sudeći birači prihvatili novi temeljini dokument države.

Protivnici ustava, čiji su tekst napisali uglavnom islamisti, a podupro predsjednik Mohamed Mursi, zatražili su punu istragu o, kako kažu, cijelom nizu nepravilnosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija U subotu Umirovljenici traže 13. mirovinu: O njihovu zahtjevu glasat će se na referendumu, hoće li tim putem i Hrvatska? Ilustracija Izglasali Parižani Vlasnici ovakvih automobila plaćat će triput veće cijene parkiranja: Još neki gradovi imaju sličan plan

>> Egipćani na referendumu odobrili novi ustav!

Muslimansko bratstvo, islamistička stranka iz koje dolazi Mursi, objavila je da je 64 posto birača glasovalo "za" novi ustav, iako se na referendum odazvala samo trećina od 51 milijun građana s pravom glasa. Podaci oporbe su slični, ali oni tvrde da je glasovanje bilo obilježeno zloporabama u oba kruga.

Ustav bi trebao podvući crtu na razdoblje vladavine Hosnija Mubaraka, koji je svrgnut s vlasti prije gotovo dvije godine, i pružiti temelje za novu, stabilnu demokraciju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene