Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Političko riješavanje krize

Egipat odustaje od raspuštanja Muslimanskog bratstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipat ne bi trebao zabraniti Muslimansko bratstvo ili ga isključiti iz političkih procesa nakon što je vojska svrgnula Muhameda Mursija, rekao je prijelazni egipatski premijer u utorak ublaživši državnu retoriku u odnosu na tu islamističku skupinu.

Promjena stava potiče nagađanja da se vlada priprema za moguće političko rješavanje krize. Hazem el-Beblawi je 17. kolovoza ocijenio je da bi se najstariju, i vjerojatno najorganiziraniju, islamističku skupinu arapskog svijeta trebalo raspustiti i rekao da vlada razmatra tu zamisao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ulični sukobi Opet kaos u Egiptu: Kairom odjekuju eksplozije i pucnjava Slika nije dostupna Uskoro odluka Muslimansko bratstvo pred ukidanjem?

>> Hagel: SAD zasad neće prekinuti vojnu pomoć Egiptu

On je svoj prijedlog iznio ministru za društvena pitanja koji je odgovoran za odobravanje rada nevladinih organizacija.

U razgovoru za državnu novinsku agenciju u utorak navečer, Beblawi je izgleda ustuknuo rekavši da bi vlada umjesto toga trebala nadgledati skupinu i njeno političko krilo te da će djelovanja njenih članova odrediti njenu sudbinu.

'Raspuštanje stranke ili skupine nije rješenje i nije ispravno donositi odluke u nemirnim okolnostima', prenijela je agencija MENA Beblawijevu izjavu. 'Bolje nam je nadzirati stranke ili skupine u okviru političkih djelovanja bez da se raspuste ili djeluju u tajnosti', rekao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene