Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukobi policije i uzgajivača svinja

Egipat: Napali policajce koji su im došli odvesti svinje na klanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Kairu su u nedjelju izbili sukobi uzgajivača svinja s policajcima koji su im došli odvesti životinja na klanje u sklopu eliminacije egipatskog uzgoja, preventivne mjere borbe protiv gripe A (H1N1) koja se širi u brojnim drugim zemaljama.

Između 300 i 400 stanovnika četvrti u kojoj žive kršćani kopti na brdu Moqatam, kamenjem su dočekali policajce, javlja AFP. Više stotina policajca su prosvjednicima odvratili suzavcem i gumenim mecima. Egipat je u subotu počeo masovno klanje 250.000 svinja, o čemu su vlasti odlučile nakon pojave gripe A (H1N1). Ta odluka Egipta gdje do sada nije otkriven niti jedan slučaj oboljenja životinja ni ljudi, uglavnom je kritizirana, jer je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) istaknula da nema podataka ni o jednom slučaju prijenosa zaraze sa svinje na čovjeka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pandemijski prizor U europsku zemlju vraća se nošenje maski: "Stroga preporuka" nema veze s COVID-om Beba bolesti haraju Gripa je na vrhuncu, velik broj hospitaliziranih zbog RSV-a: "Dojenčadi to pričinjava velike probleme"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene