Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vođa terorista

Egipat: Islamistički vođa umro u zatvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teroristička grupa Džama Islamija devedesetih je godina prošlog stoljeća izvela nekoliko terorističkih napada i ubojstava.

Vođa terorističke grupe Džama Islamije Esam Derbala umro je u subotu u zatvoru u Egiptu, objavilo je u nedjelju ministarstvo unutarnjih poslova.

Pročitajte i ovo Zlatko Šimić Tužna vijest Iznenada preminuo novinar Zlatko Šimić Juroslav Buljubašić iznenadna smrt U Italiji preminuo jedan od najbogatijih Hrvata, poduzetnik Juroslav Buljubašić

Glasnogovornik ministarstva, pod čijom su nadležnošću zatvori, izvijestio je da je Derbala umro u 58. godini u zatvoru od posljedica respiratornih i cirkulatornih problema.

Džama Islamija devedesetih je godina prošlog stoljeća izvela nekoliko terorističkih napada i ubojstava. Početkom 2000. većina njezinih vođa prestala je s poticanjem nasilja i napadima te kasnije osnovala Stranku razvoja i izgradnje.

FBI: Preko 200 Amerikanaca otišlo ili pokušalo otići u Siriju

Derbala je uhićen u svibnju zbog navodnog poticanja nasilja, a utamničen je u dobro čuvanom zatvoru u predgrađu Kaira.

Stranka razvoja i izgradnje optužila je vlast za namjerno ubojstvo Derbale, pošto mu je, kako su naveli, uskraćena zdravstvenu skrb i lijekovi, unatoč tomu što je bilo poznato da je dijabetičar.

Derbala je podupirao islamističkog predsjednika Mohameda Morsija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene