Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Informacija iz vojnog izvora

Egipat: ElBaradei predložen za predsjednika vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mohamed ElBaradei predložen je predsjednika egipatske vlade, tri dana nakon vojnog udara kojim je svrgnut predsjednik Muhamed Mursi, objavio je pokret Tamarod koji je pokrenuo mobilizaciju i svrgavanje islamističkog predsjednika.

Jedan vojni izvor je precizirao da će ElBaradei, bivši šef Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), prisegnuti tijekom večeri. Službena agencija Mena objavila je da se ElBaradei sastao s privremenim predsjednikom Adlyjem Mansurom.

Pročitajte i ovo Morski pas žrtva ostala bez ruke Stravičan napad morskog psa u poznatom ljetovalištu: Prijateljice su bile u moru, a napravile su kobnu pogrešku Ilustracija Upućeni trgovci potvrdili Rusija prodala pola milijuna tona pšenice po nižoj cijeni jednom od najvećih svjetskih uvoznika

>> Egipat: Islamisti izašli na ulice, u neredima više od 37 mrtvih

Oporba, među kojom Tamarod, zadužila ga je u utorak da ju predstavlja u političkoj tranziciji nakon Mursijava svrgavanja. Smjernice predviđaju privremenu vladu s punim ovlastima prije održavanja predsjedničkih i parlamentarnih izbora još neodređenog datuma.

Mohamed ElBaradei, dobitnik Nobelove nagrade za mir 2005. za svoj rad u Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju (IAEA), vratio se 2010. u Egipat kako bi se suprostavio Mubarakovom režimu.

Zatim je aktivno podržavo pobunu protiv Mubaraka u siječnju i veljači 2011. te postao čelna osoba pokreta koji danas zahtijeva odlazak Mursija i organiziranje prijevremenih izbora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene