Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Političar

FOTO Zarađuje više od milijun kuna, a prosjakinji u škrabicu ubacio 20 lipa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski političar Ed Miliband snimljen je kako ženi koja prosi na ulici, u čašu ubacuje novac. Britansku je javnost šokiralo koliko je dobrostojeći političar izdvojio za milostinju. A kritike tu ne prestaju.

Lider britanskih laburista Ed Miliband snimljen je kako prosjakinji na ulici ubacuje novčić u škrabicu, piše Metro.

Pročitajte i ovo Donacija PMF-u - 5 Poticanje znanosti Velikodušna donacija: Udovica hrvatsko-američkog fizičara fakultetu poklonila nesvakidašnji dar Ilustracija Kod Novog Vinodolskog Iz mora izvučeno tijelo mrtve žene: Uočeno je još noćas, ali se čekalo zbog juga

Kada je javnost saznala koliko je novca dao, ostala je šokirana. Ukočeni Miliband, na kojem se vidjelo, pišu mediji s Otoka, da mu je sasvim nelagodan ovaj čin, prosjakinji je dao samo 2 penija (oko 20 lipa).

Ovaj zastupnik u parlamentu, koji zarađuje 132.387 funti godišnje (oko 1.270.000 kuna), kritiziran je, jer je sirotici u Manchesteru ubacio 'premalo'.

Nakon što su mediji proučili fotografije 'donacije' i objavili koliko je Miliband priložio, javili su se iz njegove stranke, objašnjavajući da je on zapravo dao mnogo više. Slike, pak govore drugačije.

Ovo su priče hrvatskih beskućnika

Osim kritičara koji smatraju da je Miliband dao premalo novca, tu su i oni koji govore da ženi na fotografiji nije trebao dati ništa. Naime, beskućnici koji je znaju, tvrde da ona uopće nije siromašna, da se zapravo radi o Rumunjki koja je članica rumunjske bande te da dnevno na prevarama zarađuje oko 50 funti (oko 450 kuna).

Čini se kako nitko nije zadovoljan ovim Milibandovim postupkom, pa ni policija koja je nakon političarevog postupka twitala da je prosjačenje u Britaniji zakonom zabranjeno. 'Javnost upozoravamo da novac radije doniraju udrugama, a ne uličnim prosjacima', podsjetila je policija u Manchesteru.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene