Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EHEC nađen u klicama

E. coli odnijela 31. žrtvu, opet u Njemačkoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bakterija E.coli koja izaziva smrtonosne dijareje odnijela je novu žrtvu u Njemačkoj, navele su danas regionalne vlasti.

Do sada je u epidemiji umrla 31 osoba, od kojih 30 u Njemačkoj. U Donjoj Saskoj je umrla 75-godišnjakinja, preciziralo je ministarstvo zdravstva te savezne države. Federalne zdravstvene vlasti su danas objavile da se u klicama nalazi rijedak i moćan tip enterohemoragične bakterije E.coli.

Njemačke sanitarne vlasti povukle su upozorenje o nekonzumiranju krastavaca, rajčica i salate koje je bilo na snazi od 25. svibnja.

Klice leće, lucerne, soje, crvene djeteline, slačice, žita, radiča, komorača, bogate vitaminima i mineralima cijenjene su zbog svojih hranjivih vrijednosti. Posljednjih godina klice su popularne u restoranima i često se serviraju u salatama i sendvičima.

Klice se uzgajaju na vlazi i temperaturama višim od 20 stupnjeva Celzija, a znanstvenici drže da su također nositelji patogenih bakterija, poput Eheca, salmonele i listerije. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon Njemačke analize Danska i Italija povukle preporuku o nekonzumiranju krastavaca Slika nije dostupna Bakterija iz Njemačke Milinović: Ne treba paničariti, kod nas nema zaraze!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene