Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijeno više od 200 civila

Đurić dobio 8 godina zatvora za ratni zločin u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud Bosne i Hercegovine u četvrtak je izrekao kaznu od osam godina zatvora Gordanu Đuriću, bivšem pripadniku policije bosanskih Srba, optuženu za sudjelovanje u ubojstvu više od dvije stotine Hrvata i Bošnjaka s prijedorskog područja.

Đurić je dio skupine od osam optuženika za zločin na Korićanskim stijenama na obroncima planine Vlašića, gdje je u kolovozu 1992. zaustavljen konvoj kojim su prema Travniku prevoženi Hrvati i Bošnjaci koje su snage bosanskih Srba prije zarobile i držale u koncentracijskim logorima. Zatočenici, koji su navodno vođeni na razmjenu, istjerani su iz autobusa te strijeljani, a njihova su tijela bačena u provaliju. Razmjerno blaga kazna koju je Đurić dobio za sudjelovanje u tom zločinu rezultat je činjenice da je on priznao krivnju i obvezao se da će u nastavku suđenja ostalim okrivljenicima biti svjedok optužbe. (Hina)

Pročitajte i ovo Milorad Dodik obrana želi Schmidtovo svjedočenje Nastavljeno suđenje Dodiku, a on poručio: "Ovo je namješteni politički proces" Slika nije dostupna Iz BiH Uhićen zapovjednik odgovoran za zločin nad Hrvatima u Trusini

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene