Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad na Bostonski maraton

Džohar Carnajev prohodao, FBI lagao o smrti poznanika njegova brata?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Džohar Carnajev, jedini preživjeli osumnjičenik za teroristički napad na Boston, oporavlja se u zatvorskoj bolnici. Njegova majka kaže da je prohodao. U međuvremenu se pojavljuju proturječne informacije o smrti poznanika Džoharova brata.

Jedini preživjeli osumnjičenik za napad na Bostonski maraton, 19-godišnji Džohar Carnajev, oporavlja se u zatvorskoj bolnici od ozljeda koje je zadobio tijekom gotovo 24 sata bijega od policije. Associated Press javlja da je i prohodao te da je prvi put iskoristio pravo na telefonski poziv.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na nepoznatoj lokaciji Tamerlana Carnajeva napokon pokopali, ali ne zna se gdje Slika nije dostupna Pojedinci su najveća opasnost Obama brani FBI: Prije Bostona su radili sve što su trebali

Nazvao je majku Zubeidat, koja živi u glavnom gradu Dagestana Mahačkali te joj je, kako je ona sama prenijela, rekao da se ne osjeća nimalo krivim za teroristički čin koji je na noge digao cijelu Ameriku.

>> Ubijeni bombaš 2011. ubio troje ljudi s Tamerlanom Carnajevim

'Nije skrivao emocije. Kao da je vrištao cijelome svijetu, rekao mi je 'Što je ovo?, Što se događa?'', prepričala je Zubeidat dio razgovora sa sinom. 'Osjećala sam da ga izluđuje nepravda koja nam se dogodila. Ubili su našeg nedužnog Tamerlana', dodala je majka, aludirajući na drugog osumnjičenika za teroristički napad u Bostonu, Džoharova 26-godišnjeg brata Tamerlana, kojeg je u velikoj potjeri ubila policija.

U međuvremenu, čini se kako smrt čečenskog imigranta i Tamerlanovog poznanika Ibragima Todaševa (27), koji je nedavno u Floridi tijekom ispitivanja o tom poznanstvu i navodnoj povezanosti s trostrukim ubojstvom, stradao od metka jednog od agenata FBI-a, nije nastupila na način kako su je u FBI-u prvotno predstavili. Iako službena verzija o oružanom obračunu, odnosno tvrdnja da je Todašev imao nož, još nije promijenjena, najmanje su dvojica agenata u neslužbenim izjavama povukla priču te sada tvrde kako nije sasvim jasno na koji je način smrt nastupila.

Ibragimov je otac na konferenciji za novinare u Moskvi rekao kako je '100 posto uvjeren' da mu sin nije bio naoružan te da su ga savezni agenti, koje naziva banditima, 'pogubili'. Kao dokaz je pokazao 16 fotografija iz mrtvačnice, na kojima se navodno vidi više prostrijelnih rana na području torza i potiljku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene