Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žestoki napadi

Džihadisti zauzeli izbjeglički kamp, Jordan zatvara granicu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbjeglički kamp u Damasku pod žestokim je napadima Islamske države.

Borci Islamske države zauzeli su u srijedu velike dijelove palestinskog izbjegličkog logora u glavnome sirijskome gradu Damasku, a Jordan je objavio da zbog straha od prelijevanja nasilja privremeno zatvara granični prijelaz prema Siriji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tenzije na vrhuncu Nova eskalacija na Bliskom istoku: Bombardiran glavni grad Sirije, dvije osobe poginule Ilustracija napetosti na Bliskom istoku Američki vojnici ubijeni u krvavom napadu, Biden poslao znakovitu poruku: "Odgovorne ćemo pozvati na odgovornost u vrijeme i na način koji sami odaberemo"

"Islamska država sad nadzire većinu logora Jarmuka", rekao je za dpa Rami Abdel-Rahman, vođa sirijskoga Opservatorija za ljudska prava sa sjedištem u Londonu.

Unutar logora traju borbe između žestokih džihadista i pobunjenika iz palestinske organizacije Aknaf Beit-al Makdis, javlja Opservatorij.

Tjeraju džihadiste: Kreću u osvajanje

"Granica je privremeno zatvorena za sav promet. To je mjera predostrožnosti, zbog nasilja s druge strane", objavilo je jordansko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Prije sirijske krize preko tog je prijelaza svaki dan prolazilo više stotina kamiona s robom na liniji iz Turske prema Perzijskome zaljevu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene