Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Masakr u ranu zoru

Žive ih spalili - džihadisti pogubili 30 civila, među njima najmanje dvoje djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Masakr je počinjen u utorak u ranu zoru kada su naoružani militanti upali u malo selo.

Militanti Islamske države pogubili su u utorak ujutro najmanje 30 civila, među kojima su žene i dvoje djece, u napadu na selo Mabujeh u sirijskoj provinciji Hama koje je pod kontrolom vladinih snaga.

Sirijski opservatorij za ljudska prava izvijestio je da su nesretni ljudi pogubljeni na najokrutniji način – najprije su pucali na njih, neki su spaljeni, a nekima su odrubljene glave.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih

Napadi na IS - 100 zračnih udara, 195 projektila, deseci mrtvih i 370 milijuna kuna

U Mabujehu uglavnom žive sunitski muslimani te neke skupine šijita. Selo se inače nalazi u blizini važnog prometnog pravca koji je jedina veza centralne provincije Homs sa Alepom na sjeveru, a militanti IS-a više su ga puta pokušali presjeći.

Masakr se dogodio samo nekoliko dana nakon što je IS objavio video pogubljenja osam šijitskih zarobljenika kojima su odrubili glave, piše Daily Mail.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene