Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tijekom bombardiranja

Džihadisti oborili sirijski vojni zrakoplov!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Džihadisti Islamske države (IS) srušili su u utorak sirijski vojni zrakoplov iznad Rake, svojeg uporišta u Siriji, objavila je sirijska nevladina organizacija.

"Borci IS-a su gađali sirijski vojni zrakoplov koji se srušio. Ovo je prvo rušenje zrakoplova otkako je u srpnju počela ofenziva sirijske vojske protiv njih i otkako je koncem lipnja uspostavljen kalifat", rekao je za AFP Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna A svijet ih je otpisao Ako dobiju rat u Siriji, bit će najnemilosrdnija ratom isklesana arapska vojska u čitavoj regiji Slika nije dostupna Kako će reagirati Putin? EU poziva Rusiju: Prestanite napadati sirijske pobunjenike; Saudijska Arabija poručuje: Mi ćemo ih nastaviti naoružavati

Po riječima njegova direktora Ramija Abdela Rahmana, zrakoplov je bombardirao Raku kada je srušen, nakon čega je pao na kuću, pri čemu je bilo poginulih i ozlijeđenih.

Džihadistički računi na Twitteru objavili su čestitku "lavovima Islamske države". "Hvala Bogu, potvrđeno je da je vojni zrakoplov srušen iznad Rake", piše jedan od njih. Na drugom računu objavljena je snimka olupine sirijskog zrakoplova, kako tvrdi IS.

Ovo se događa u času kad je SAD najavio da ne isključuje mogućnost zračnih udara na džihadističke položaje u Siriji u okviru nove strategije za uništenje IS-a. U Iraku Amerikanci već više od mjesec dana vode kampanju zračnih udara na IS.

U munjevitoj ofenzivi, koja im je u lipnju omogućila osvajanje 40 posto iračkog teritorija, džihadisti IS-a su se domogli značajne količine oružja, ponajviše američkog, u vojnim bazama koje je iračka vojska napustila. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene