Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po čitavoj regiji

Džihadisti novače u Srbiji za 'sveti rat'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teroristi ISIS-a su u stalnom kontaktu sa pristašama u Srbiji, Bosni i Crnoj Gori, Albaniji i Makedoniji.

Prema saznanjima srpskih medija, dvije zapadne sigurnosne službe dostavile su srpskim vlastima informaciju da su ekstremisti iz Islamske države Iraka i Levanta (ISIS), koji u svom petogodišnjem planu imaju za cilj pokoravanje Srbije, na Kosovu i Sandžaku unovačili su više od 20 ljudi koji su spremni na tom području u svakom trenutku povesti "sveti rat" tako što bi izvodili terorističke napade.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica

"Teroristi ISIS-a su u stalnom kontaktu sa pristašama u Srbiji, Bosni i Crnoj Gori, Albaniji i Makedoniji. Svi oni dobili su nalog da budu spremni za akciju", izvijestili su zapadni obavještajci kolege u Srbiji.

Potraga za ekstremistima: Oko 150 državljana BiH ratuje u Siriji i Iraku?!

"Prijetnje smrću koje su džihadisti iz terorističke organizacije ISIL u pismu uputili Srbima u veleposlanstvu u Damasku najvjerojatnije su potekle iz ogranka koji se zove Balkanska brigada, a u kojemu ratuju džihadisti iz Srbije", kaže Milovan Drecun, vojnopolitički analitičar, i upozorava kako prijetnje valja shvatiti ozbiljno jer ISIL ima kapaciteta ostvariti ih. Dodaje kako je vođa Balkanske brigada s Kosova, a njegov zamjenik iz Srbije, iz Sandžaka i poznati su po svireposti "deru žive ljude".

Srpski šef diplomacije Ivica Dačić je prije nekoliko dana izjavio srpskim medijima kako srpske sigurnosne službe "sve prate i nema potrebe za panikom, ali valja svakoj prijetnji prići s dozom ozbiljnosti". (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene