Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Kobaniju

IS jača pritisak, Kurdi sve slabiji, UN strahuje od pokolja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ultraradikalna skupina Islamska država pojačala je u subotu pritisak na velik dio Kobanija koji očajnički brane slabije naoružane kurdske snage, a UN strahuje od 'pokolja' u slučaju da sirijski grad padne u ruke džihadista.

Zrakoplovi koalicije predvođene SAD-om izveli su dva nova napada prije zore na položaje džihadista na istoku i jugu tog ključnog kurdskog grada, smještena na turskoj granici, čijih je 40 posto već u rukama IS-a, po sirijskoj nevladinoj organizaciji.

Pročitajte i ovo Recep Tayyip Erdogan Nemiri bez kraja Turski vojnici poginuli u Iraku: Erdogan sazvao hitan sastanak Slika nije dostupna Zauzeli srce Kobanija IS osvaja: Kurdi bježe od pokolja!

Dok je zračna kampanja protiv IS-a ušla u treći mjesec u Iraku i treći tjedan u Siriji, vojni šefovi 21 zemlje koalicije trebali bi se okupiti u utorak u Washingtonu radi procjene strategije.

U Kobaniju, koji je postao simbol otpora IS-u, sukobi se nastavljaju dan nakon što su džihadisti zauzeli glavni stožer kurdskih snaga na sjeveru grada površine šest do sedam četvornih kilometara, javlja Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Džihadisti zbunjuju koalicijske zrakoplove - Evo kako!

Džihadisti su pokušali napredovanje prema sjevernom predgrađu grada, kilometar od turske granice, s ciljem zauzimanja graničnog prijelaza te na taj način dugog pojasa teritorija na sirijsko-turskoj granici.

Nastoje napredovati iz sektora osvojenih na istoku, jugu i zapadu grada, prema središtu Kobanija, ali kurdske snage zasad uspjevajuju odbiti njihove napade. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene